Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse 2020 Nacka GK Dam

Summerat

Säsongen inleddes först i början av juni på grund av pandemin.

I år kunde vi inte ha någon upptaktsmöte i slutet av april som vi brukar, men som tur var kunde vi ha i alla fall en uppskattat avslutning .

Avslutningen hade vi 14 september, traditionsenlig med en scramble tävling där 40 damer deltog men vi fick avstå att att ha kanonstart.

Vi har inte haft de vanliga prisutdelningskvällar under säsongen utan damerna har fått hämta sina priser i receptionen i mitten av augusti och i mitten av september.

Starttiderna för onsdagsgolfen:

18 hål på förmiddagen, start 9.10-10.00

9 hål på eftermiddagen start 17.00-17.30

Under säsongen 2020 kunde man spela onsdagsgolf vid 14st tillfällen både 18- hål och 9- hål fr.o.m 1/6 t.o.m 16/9. Dock fick vi avboka avboka några 9-håls tävlingar på grund av för få anmälda. Under juni spelade vi endast sällskapsspel och började tävla först 1/7. Efter avslutningen fortsatte vi dock spela sällskapsgolf 18-hål på onsdagar, totalt 4 ggr

Antalet tävlande på 18-hålstävlingar 2020 var 167 st, 20-tal var med efter avslutningen.

2019 var 249 st,

2018 var 282 st.

Antalet tävlande på 9-hålstävlingar 2020 var 29 st

2019 var 108 st,

2018 var 99 st.

Dock kunde vi genomföra Ladies Sommarcup, som vi har anordnat under 10 års tid, lika populär som alltid. Tävlingen genomfördes under 2 dagar, 14-15 juli.

Antal deltagare var 24, som delades in i 2 lag med 12 deltagare i varje lag.

Vi började första dagen med lunch men åt inte det gemensamt.

Det spelades bäst boll - sämst boll under eftermiddagen den 14 juli. Den 15 juli spelades individuellt matchspel. Mycket uppskattad tävling av alla deltagare.

Innan pandemin slog till så hade vi planerat följande tävlingar som Eclectic 9 och 18-hål , Birdie tävling, Ladies Invitation samt vårt årliga Vårresa som skulle ha gått till Orresta GK men allt detta v i fick ställa in på grund av pandemin..

Samarbete med grannklubbarna

Efter att ha träffat damkommitté ordföranden på Saltsjöbadens GK samt Ingarö GK bestämde vi att ha uppehåll på vårt samarbete med att ordna tävlingar eftersom det har varit svagt intresse av alla klubbar. Tävlingarna hade inte kunnat genomföras på grund av pandemin ändå. Vi bestämde dock att återkomma 2021.

Damkommittén

Vi har genomfört 3 möten, 2 protokollförd möte och 1 planeringsmöte med minnesanteckningar inför avslutningen .Mycket kommunikation har vi skött mailvägen. Utkast till verksamhetsplanen blev helt ändrad när pandemin tog fart.

Damkommittén har bestått av 6 ordinarie ledamöter, Sinikka Rissanen, ordf., Christina Holmefalk, Marianne Lundgren, Agneta Lagerwall, Kerstin Olsson., Lena Bjursten

Vi har fortsatt att uppdatera vår hemsida med nyheter och information.

Vi har haft 6 tävlingsledare under året som har ansvarat för onsdagstävlingarna, Ann-Katrin Skogsberg, Kerstin Jämtberg, June Sörensson, Margareta Nilsson, Christina Erikson, Susanne Lagerwall.