Hälsningar från lagledare i Nackas seriespelslag

Future League

Vi anmälde ett juniorlag för första gången på länge. Tyvärr blev omgången tuff för våra spelare så dom gick inte vidare till steget efter.

Nya tag nästa år, bra jobbat!

På bilden: Felix Nemlin, Trine Österman, Hugo Larsson och Simon Wiberg (lagledare)

D50 Lag 1

Marit Engstedt hälsar att Lag 1 spelade sin näst sista match 24 augusti och fick ihop 4 vinster mot Ågesta, vilket var kul.

Vi spelade vår sista match igår (31 aug) mot Ågesta och det blev en rafflande uppgörelse som avgjordes på sista hål mellan Charlotte (12,5) och motståndaren från Ågesta (9,3). Charlotte lyckades ta henne och i och med det fick vi två segrar (Charlotte och Bettan) och två förluster (Marit o Ann-Katrin, som mötte en kvinna som hade + 0,3).

Denna oavgjorda match gjorde att vi kunde placera Ågesta efter oss i tabellen och vi tog därmed hem seriesegern!

Jag är så imponerad av lagets alla insatser genom hela säsongen. Kul att vi lyckades locka tillbaka Ann-Katrin in i laget och att Bettan kunde ställa upp och täcka för trotjänaren Eva som inte kunde vara med igår. Bettan spelade stabilt efter lång tids skadevila. Är man taggad så är man!

(På bilden från 24 aug.  Ann-Katrin Skogsberg, Eva Höijer, Marit Engstedt och sittande Charlotte Rydlinge)

D50 Lag 2

Lotta Olsson som är lagledare för D50 skriver att Lag 2 spelade 1-3 på Nacka 24 augusti och i tabellen ligger dom just nu trea med en match kvar att spela. Tabellen är jämn…

Bifogar en bild på tjejerna från matchen 24/8.

Alla som ingår i D50-laget är: Marit Engstedt, Charlotte Rydlinge, Ann-Katrin Skogsberg, Elisabet Adelman, Eva Höijer, Chris Liljefors, Lotta Olsson, Sofie Österman, Christine Morin, Lisbeth Dahl, Marie Valund Bäckman, Seija Laitala. Lena Bjursten och Kerstin Olsson, är reserver från D60-laget och har hoppat in en match var.

Lag 2 är oftast Lotta, Chris, Sofie, Christine, Lisbeth och Marie. Vår nya tjej Seija, har tyvärr inte spelat något än p.g.a. skada.

D60

D60-laget spelar i Div. 1 Blå och med en återstående match har laget endast lyckats ta 1 poäng. VI ligger sist och kommer att åka ner en division. Laget har bestått av Marianne Lundgren, lagkapten,Kerstin Olsson, Lena Bjursten och Christina Holmefalk. Inhopp har gjorts av Kerstin Hultkrantz, Eva Reinius och Lenah Andersson Hedberg. Överlägsen segrare blir Haninge.

H50

Krister Öman som är lagledare hälsar att dom vann division 3 H-50.
Vi på bilden från vänster Mikael Haupt, Krister Öman, Anders Amren, Peter Ahnberg.
De som också varit med och spela men inte är med bild är Peter Ankarstad, Kent Jansson, Per Develius.

H70 Lag 2

Nisse Olofsson hälsar att H70 lag 2 spelar i div3 blå, i serien ingår Björkhagen, Nynäshamn, Tyresö och Nacka. Vi ligger sist och Björkhagen leder. Vi har en omgång kvar hemma på Nacka den 30/8. Spelare som deltagit.

Kent Jonsson, Gunnar Viberg, Jörgen Pehrson, Sten Lindbäck, Per Robert Holm, Bosse Svensson, Bengt Spångvall, Sune Sunehed och Per Richard Alm.

H80

När eller om vår golf inte är av bästa märke använder vi ofta uttrycket: ”Inget att skriva hem om”.

Precis så blir årets resultat för H80 i år. Pennan borde få vila. Men vi som spelar har skoj! Det vill vi understryka! Det är riktigt kul att få spela på Viksjö, Drottningholm och Täbys golfbanor. Särskilt för oss pojkar som normalt inte är kvalificerade. Våra bästa H80 spelare är nämligen skadade.

Det medför att Nacka måste använda spelare med alldeles för högt hcp jfrt. konkurrerande klubbar! Dessutom förefaller dessa ha tillgång till oräkneliga spelare runt 15-20 i hcp. Nacka har det också, om vi snabbt kunde läka de som finns på skadelistan.

Nästa år blir vi riktigt farliga! Då kommer flera uppfräschade H80-pojkar åter kunna träda i tjänst. Dessutom - tillväxten för H80 blir god kommande år!

Bo Jeppsson och Stig Modig, Lagkaptener