Golfvärdar sökes

Välkommen att vara Starter/Golfvärd på Nacka Golfklubb!

Trycket på banan har varit fortsatt högt även 2021 och vi märker att det uppskattas när vi har golfvärd som är ute på banan och hjälper till med trivsel och speltempo.

Inför säsongen 2022 vill vi vara väl förberedda.

2022 vill vi försöka höja kvalitet, trivsel och tillgänglighet genom att försöka sätta in starters och golfvärdar på så många helger som det går.

Vi märker att dessa åtgärder kommer att skapa lugn och trivsel inför och under golfrundan samtidigt som vi kan hjälpa våra medlemmar och gäster med råd gällande spel och tempo ute på banan.

Inför dessa viktiga uppdrag behöver vi fler frivilliga som har tid och ork att hjälpa till.

Ett bemanningsschema för starter/golfvärd kommer att finnas i receptionen, där man skriver upp sig på önskad tid. Bemanningstid för golfvärdar är kl. 9:00-15:00.

Att vara golfvärd innebär att man delar på två roller, en roll är Startern som står på första tee och hälsar spelarna välkomna, den andra rollen är den vi kallar banvärden, som övervakar spelet på banan från en golfbil och ser till att tempot fungerar bra på banan. Vid lunchtid kan man byta roller om man önskar. Kan man bara vara med ½ dag är det bättre än inget alls 😊

Som Golfvärd gäller följande:

• Golfvärd anmäler sig i receptionen för att låna golfvärdsväst, få en aktuell startlista samt tillgång till kanslibilen.
  • Kontrollera att spelare anmält sin ankomst inför rundan och betalat ev greenfee.
  • Hälsa spelare välkomna och se till att starttider och speltempo hålls.
  • Informera om något speciellt gäller för dagen ute på banan.
  • Påtala vikten av att, för allas trevnad, släppa igenom om man inte kan hålla framförvarande boll.
  • Kontrollera att spelaren har en greenlagare i fickan samt förklara att den ska användas.

Eftersom vi nu önskar utöka vår golfvärdsgrupp uppskattar vi om både du som fungerat som värd tidigare år och du som är sugen på att prova på anmäler dig till anna@nackagk.se . Inga formella krav på bakgrund finns annat än att du är mån om att våra gäster och medlemmar som spelar känner sig välkomna och väl bemötta.