Äntligen dags för årets Golfvecka!

Mellan 5 och 9 juli spelas den traditionella Golfveckan på Nacka GK. Anmälan är öppen och sker genom Min Golf. Läs mer om veckans tävlingar nedan och anmäl dig redan idag!

Tisdag 5 juli – Två Generationer

Golfveckan inleds med en partävling. Spelas bästboll poängbogey. Regler för vilka som kan spela är enligt tävlingshandboken, en generation kan hoppas över – det är alltså ok att spela med barnbarn. En av lagmedlemmarna ska vara medlem i Nacka GK.

Onsdag 6 juli – Irländaren

Spelformen i Irländaren är irish greensome och poängbogey.

Spelformen är en variant av greensome där båda spelarna slår ut från tee och sedan, på hål med par 4 och par 5, slår ytterligare ett slag på partnerns boll (oavsett om någon boll fått pliktslag). Därefter väljer paret vilken boll de vill fortsätta att spela på.

Laganmälan - valfri mix. Minst 6 utslag/spelare. ETH krävs för att få motta pris.

Torsdag 7 juli – Golfhäftet Trophy 2022

Tävlingsformatet i Golfhäftet Trophy är greensome i tvåmannalag. Varje spelare ska ha sex tvingande utslag + sex valfria utslag.

Golfhäftet Trophy är en öppen tävling för alla födda 2003 eller tidigare (yngre spelare får spela tillsammans med målsman). Alla spelare som deltar erhåller ett startkit.

Reducerat spelhandicap: 40% hcp av spelaren med högst hcp och 60% hcp av spelaren med lägst hcp. Högsta hcp som får tillgodoräknas är 36 per lagmedlem.

Förstapriset i tävlingen är en plats till finalen på Bro Hof Slott GC 2023! Utöver vinstchansen på ett extrastort stort prisbord ingår 1 hotellövernattning, transferf rån hotellet till banan och lunch i Slottet! Prisbordet består av lagpriser på upplevelser och produkter.

Fredag 8 juli – Tjugosjuan

Tjugosjuan avgörs som en tvåmanna-lagtävling över 27 hål.

Först spelas 9 hål scramble, därefter 9 hål greensome och som avslutning 9 hål bästboll.

ETH krävs för att få motta pris.

Lördag 9 juli – Nacka Svart

Årets nyhet i golfveckan är Nacka Svart! En riktig utmaning där vi spelar banan med tuffa flaggplaceringar och långa hål. Vågar du testa dig själv och se vad du går för?

Spelformen är singeltävling slagspel (A,B,C-klass). D-klass spelar nio hål poängbogey.

För att anmäla dig till några – eller alla – tävlingar i Golfveckan. Klicka på Tävlingskalendern eller gå in på Mingolf.se.

Äntligen dags för årets Golfvecka 2022-06-22
Bilder från PK Tour 2022-06-20