Onsdagsgolf 2017

Damernas onsdagsgolf startar 3 maj.

Startavgiften är 50 kr

Starttider

18-hålstävlingen har starttider kl. 9.10 – 10.00 alt. 15.00 - 15.30.

De onsdagar det är prisutdelning är starttiderna kl. 14.10 – 15.20.

9-hålstävlingen har starttider kl. 17.20 – 18.00.

I slutet av säsongen är de sena starttiderna tidigarelagda.

Anmälningsförfarande

Anmälan görs på golf.se i Min Golf. Anmälningstiden är ca 2 veckor. Man kan anmäla sig t o m måndag kl. 23.00. Var noggrann när du anmäler dig så att du anmäler dig till rätt tävling eftersom det kommer att finnas flera alternativ. Startlistor publiceras tisdag kl. 12.00. Det går att önska tidig eller sen start men inga starttider garanteras. Vill man byta tid får man själv kontakta den man vill byta med. Tänk på att göra avanmälan snarast om du anmält dig men fått förhinder. Har du blivit sjuk efter lottningen ber vi dig genast kontakta tävlingsledaren.

Efteranmälan

I mån av plats kan efteranmälan ske på tävlingsdagen direkt till ansvarig tävlingsledare.

Klassindelning/Spelform

A               Hcp         -  22,0                          Slaggolf

B                Hcp   22,1  -  36,0                      Poängbogey

Deltagare med klubbhandicap 36,1 – 54,0 får delta i 9-hålstävlingen.

Målsättningen är att ha registrerat alla resultat senast dagen efter (torsdag).

18-hålstävlingen måste läggas upp som två separata tävlingar i GIT, en för förmiddag och en för eftermiddag. För att kåra pristagarna kommer vi att

slå ihop resultaten.

Prisutdelning

Prisutdelning äger rum vid tre tillfällen under säsongen förutom på damavslutningen  -  31 maj, 5 juli och 16 augusti. De onsdagarna blir det ingen

18-hålstävling på förmiddagen utan alla spelar på eftermiddagen.

Man behöver inte närvara på prisutdelningen för att få pris.

Eclectic  -  9 hål  -  Endast resultat från onsdagsgolfen får räknas.

Det kostar 50 kr att delta och tävlingen spelas under tiden

3 maj – 13 september. Du anmäler dig och betalar till tävlingsledaren den

första onsdagen som du deltar. Notera din första runda från onsdagsgolfen på resultattavlan i omklädningsrummet. Efter varje onsdagsgolf jämför du din score mot tidigare resultat. Har du en lägre score så noterar du den istället. Saknas resultat på något hål räknas par +5 slag. Prisutdelning sker på damavslutningen.

Eclectic   -  18 hål  -  Alla 9- eller 18-hålsrundor du spelar får räknas.

Tävlingen är inte knuten till onsdagsgolfen utan kan spelas när som helst.

Du köper ett särskilt scorekort för 50 kr där du noterar resultaten. Du får bara notera ett resultat per hål en gång. En markör som du spelat med måste signera varje håls resultat på scorekortet med golf-id och datum.

Sista speldatum är 2017-09-10. Utförligare instruktioner finns på scorekoret som du köper i receptionen eller av Marianne Lundgren.

Birdiejakt

Birdiejakten är vår jakt på birdies under onsdagsgolfen. Skriv in alla birdies du gör på respektive hål i Birdiepärmen. När säsongen är slut korar vi årets birdiedrottningar.

Match Play

En matchspelstävling som spelas under säsongen. Avgiften är 50 kr och betalas i receptionen vid första matchtillfället. Efter den första matchen går vinnarna vidare i en A-grupp och förlorarna i en B-grupp. På avslutningen hyllar vi vinnarna i resp. A- och B-grupp. Om du vill vara med så anmäler du dig senast 7 maj via e-post till Agneta Lagerwall (agneta.lagerwall@gmail.com). Det finns 16 platser så först till kvarn gäller. Vid färre antal anmälningar ställs tävlingen in.

Poängjakten

Vi inför en ny tävling på onsdagsgolfen som löper över hela säsongen. Samla poäng med bra spel. Sänker du ditt hcp får du 2 poäng. På 18-hålstävlingarna ger resultat inom buffertzonen 1 poäng. På 9-hålstävlingarna måste man ha 17-18 poäng för att få 1 poäng. Vi summerar poängen för de 10 bästa ronderna och korar  vinnaren på damavslutningen.

Tävling i tävlingen

De onsdagar då vi har prisutdelning kommer vi att lägga till en extra tävling i tävlingen i form av t.ex. en lagtävling eller lägst antal puttar.

Avslutning

Damgolfen avslutas 16 september med en scramble. Kanonstart 8.00.

Vi äter en gemensam lunch och delar ut priser för dagens tävling samt för alla tävlingar som löper över hela säsongen.